Mik azok a prebiotikumok?

az egészséges bélflóra egyensúlyának visszaállításában - és fenntartásában nyújtanak segítséget, azáltal, hogy a normál baktériumokat, azaz a PRObiotikumot táplálják. Röviden: a probiotikum premiotikumot fogyaszt. 👉Tehát, a prebiotikum az a természetes élelmiszer(összetevő), amely változatlan formában képes eljutni a vastagbélig (az emésztőrendszer felsőbb szakaszain áthaladva, nem bontja azokat semmilyen enzim).

Mik azok a prebiotikumok?

az egészséges bélflóra egyensúlyának visszaállításában - és fenntartásában nyújtanak segítséget, azáltal, hogy a normál baktériumokat, azaz a PRObiotikumot táplálják. Röviden: a probiotikum premiotikumot fogyaszt. 👉Tehát, a prebiotikum az a természetes élelmiszer(összetevő), amely változatlan formában képes eljutni a vastagbélig (az emésztőrendszer felsőbb szakaszain áthaladva, nem bontja azokat semmilyen enzim).

{{if_dsg3_video_url}} {{if_dsg3_video_url}}

✅ A prebiotikumok vízmegkötő hatásai miatt enyhén hashajtó hatásúak, ugyanakkor segíti a magnézium és a kalcium felszívódását a szervezetbe.

,
{{if_condition_anim_enable_dsg4_tlt==1}}
{{ifend_condition_anim_enable_dsg4_tlt_1}}

{{dsg4_tlt}}

{{if_condition_anim_enable_dsg4_tlt==1}}
{{ifend_condition_anim_enable_dsg4_tlt_1}} {{if_condition_anim_enable_dsg4_desc==1}}
{{ifend_condition_anim_enable_dsg4_desc_1}}

{{dsg4_desc}}

{{if_condition_anim_enable_dsg4_desc==1}}
{{ifend_condition_anim_enable_dsg4_desc_1}}

Prebiotikus ételek

Általánosságban elmondható, hogy a fermentált zöldségek jelentősen hozzájárulnak a vastagbélflórájának egészségéhez. Ismerjétek meg azokat az ételeket, melyek a bennük lévő élelmi rostok segítségével segítik a jótékony baktériumok elszaporodásában, a bélrednszer mikrobiom sokféleségének megőrzésében

Prebiotikus ételek

Általánosságban elmondható, hogy a fermentált zöldségek jelentősen hozzájárulnak a vastagbélflórájának egészségéhez. Ismerjétek meg azokat az ételeket, melyek a bennük lévő élelmi rostok segítségével segítik a jótékony baktériumok elszaporodásában, a bélrednszer mikrobiom sokféleségének megőrzésében

{{if_dsg3_video_url}} {{if_dsg3_video_url}}

Cikória jelentős inulin tartalma miatt, minden prebiotikucs összeállításnak az első helyén találjátok

,
{{if_dsg3_video_url}} {{if_dsg3_video_url}}

ARTICSÓKA fő hatóanyaga a cinarin, ami jótékonyan hat az epeműködésre, elősegíti az epeváladék kiválasztását, ezáltal a nehéz, zsíros ételek könnyebben emészthetők lesznek. A másik fő hatóanyaga az Inulin, de az előbbi dián már olvashattál róla.

,

Zab *** Zabpehely

Hazánkban őshonos gabonaféle. Hántolásánál nem távolítják el a csírát és a korpát, ezért élelmi rostban és tápanyagban gazdag. A zabban levő oldható rostok csökkentik a rossz fajta koleszterin mennyiségét, miközben nem csökkentik jó koleszterin" szintjét.

Zab *** Zabpehely

Hazánkban őshonos gabonaféle. Hántolásánál nem távolítják el a csírát és a korpát, ezért élelmi rostban és tápanyagban gazdag. A zabban levő oldható rostok csökkentik a rossz fajta koleszterin mennyiségét, miközben nem csökkentik jó koleszterin" szintjét.