{{dsg4_desc}}
{{if_condition_anim_enable_dsg4_desc==1}}"A baktériumok úgy viselkednek a bélrendszerünkben, mint a vendégek az étteremben: leadják a rendelést a gazdaszervezetnek, hogy mit is szeretnének enni"
A mikrobióta (egy meghatározott helyen jelenlévő mikroorganizmusok összessége) manipulálja az ételválasztást, ugyanis a bél mikrobái az idegi összeköttetésen keresztül képesek jelzést küldeni az agyba, és ezzel arra ösztökélni az embereket, hogy olyan táplálékot fogyasszanak, amelyre a mikrobáknak szükségük van, társaik elnyomásához, függetlenül attól, hogy ez a „gazdának” kedvező-e vagy sem – olvasható Biró György orvos professzor, a Semmelweis Egyetem tanárának, A bél-mikrobióta, a humán mikrokozmosz egészséget befolyásoló eleme című tudományos cikkében.
A mikrobióta (egy meghatározott helyen jelenlévő mikroorganizmusok összessége) manipulálja az ételválasztást, ugyanis a bél mikrobái az idegi összeköttetésen keresztül képesek jelzést küldeni az agyba, és ezzel arra ösztökélni az embereket, hogy olyan táplálékot fogyasszanak, amelyre a mikrobáknak szükségük van, társaik elnyomásához, függetlenül attól, hogy ez a „gazdának” kedvező-e vagy sem – olvasható Biró György orvos professzor, a Semmelweis Egyetem tanárának, A bél-mikrobióta, a humán mikrokozmosz egészséget befolyásoló eleme című tudományos cikkében.